Tilbake

Hils på Elisabeth, vår nye seniorrådgiver

Med lang erfaring fra både publisist og teknologibyrå-siden, vet Elisabeth mye om hva som skal til for å utnytte programmatiske muligheter fullt ut. I tillegg er hun god til å holde både oss kollegaer og våre oppdragsgivere velmenende i ørene!  

Hvem er du og hva skal du gjøre i Amidays?

I Amidays går jeg inn i en todelt rolle. Den første rollen er som programmatisk spesialist. Jeg vil arbeide med alt fra strategier, til valg av løsninger og testing av nye muligheter, i tillegg til å sikre faglig sterk og effektiv bruk av programmatisk fra A til Å for å støtte våre kunder. Den andre rollen jeg har, er som Delivery Manager. Det betyr i praksis å ha det løpende ansvaret for at alle de ulike operative tjenester og leveranser vi gjør for en kunde, fungerer effektivt sammen, og i en helhet som gir verdi for våre kunder.

Du har mye spennende erfaring fra blant annet Schibsted og Keyteq. Noe du tenker er spesielt relevant å trekke frem for annonsører fremover?

Etter å ha jobbet fire år i Schibsted, blant annet med VG, VGTV og i programmatisk avdeling, og tidligere også i Aller og Polaris-konsernene, har jeg god innsikt i det norske medielandskapet. De ulike publisistene har ulike kvaliteter og bruksområder, som kan dekke annonsørenes behov på ulike måter. Tiden min som rådgiver og programmatisk fagspesialist i digitalbyrået Keyteq, ga meg også bredere innsikt og kompetanse på å lede prosjekter, forvalte kundeansvar, og erfaring med å skape gode kundereiser og brukeropplevelser. Jeg fikk også dypere innsikt i Google Marketing Platform, som jeg fra Schibsted-tiden hovedsakelig hadde jobbet med “fra andre siden av bordet”. 

Fremover tror jeg det er viktig for annonsører å ha fokus på effektiv og gjennomtenkt bruk av data, i kombinasjon med relevant og trygg kontekst, samt kreativ bruk av både nye og tradisjonelle annonseprodukter.

I mylderet av teknologier, publisister, små og store byråkonstellasjoner og stadig nye kommersielle aktører, kan annonsørenes hverdag se mer komplisert ut enn noen gang. Her tror jeg erfaring innen bruk av ulik teknologi, og god kjennskap til de ulike publisister og deres produkter og kvaliteter, kan hjelpe våre kunder med å navigere og finne de rette løsningene for deres ulike behov.

Jeg brenner for å digitalisere, strukturere og automatisere prosesser, samtidig som jeg ser viktigheten av å opprettholde de menneskelige relasjonene for å få til gode løsninger. Teknologi er aller best når den ikke oppleves som teknologi.

Er du litt nerdete, siden du har flere Google-sertifiseringer enn de aller, aller fleste andre i vår bransje?

Ja, det er jeg nok! Jeg er også drevet av nysgjerrighet. Da jeg begynte å ta i bruk Google Marketing Platform i min forrige jobb, etter å ha jobbet tett med annen teknologi over lang tid, ville jeg finne ut mest mulig om hvordan de ulike verktøyene til Google fungerer, og hvordan de kunne hjelpe meg med å lage gode løsninger for kampanjer. Da var sertifiseringer en god hjelp på veien, og jeg har fått en dypere forståelse for ulike fordeler (og ulemper) ved bruk av ulike teknologier.

Om du satt som markedssjef, hva er de beste rådene du ville gitt deg selv og dine byråer for å utnytte mulighetene i display-annonsering bedre? 

Ikke vær redd for å stille (kritiske) spørsmål om hva byråene gjør, hvordan de jobber, og hvorfor de har gjort de ulike valgene underveis. Still krav til sikkerhet, og sørg også for å holde deg oppdatert. Det skjer endringer innenfor området hele tiden, og noe som funket i går, vil ikke nødvendigvis være det beste valget i morgen. Det er også fort gjort å gjøre ting mer komplisert enn nødvendig. Sørg for at du tar til deg gode råd fra ressursene du har rundt deg, og pass på å løfte blikket slik at du kan se helhetlig på alle aktivitetene du gjør.