Tilbake

Solid vekst og nye seniorer fra RED og Keyteq

2019-tallene til Amidays viser en sunn vekst i både omsetning, byråinntekt og driftsresultat. Fra RED-ledelsen kommer Trine Kvam Hviding inn som ny kundedirektør, mens Elisabeth Gullikstad Albech går inn som seniorrådgiver med bakgrunn fra Keyteq og Schibsted.  

Amidays har fra dag én ønsket å være et uavhengig byråalternativ som bygger bro mellom markedsføring, teknologi og data for å bidra til økt vekst. I 2019 kom 60 % av byråinntektene fra bistand til løpende digital annonsering, mens 40 % kom fra rådgivningstjenester knyttet til teknologi, data og marketing.

– Dobling i omsetning og resultat har ikke vært et mål, men et middel for å kunne strekke oss ytterligere mot å bli det byrået der både ansatte og kunder helst vil være, som er vår visjon. Ryddig økonomi gir oss handlingsrom til å ansette flere kollegaer som brenner for å gjøre hverdagen til våre oppdragsgivere litt mindre kompleks samtidig som vekstmulighetene knyttet til smartere bruk av teknologi og data utnyttes til fulle, sier Jakob Skåltveit, Daglig leder i Amidays.

Fra RED og Keyteq 

Etter å ha vært med å bygge opp RED Media gjennom mange år, senest som digital kundedirektør, blir Trine Kvam Hviding nå med som kundedirektør og en del av ledergruppen i Amidays. Ledererfaring og en solid track record fra å ha bistått store norske annonsører i en årrekke, vil klart styrke Amidays fremover.

– Amidays har noen klare kjennetegn ved seg som jeg har stor sans for, men som man ikke finner så mange steder. Byrået har erfaringen, verktøykassen og metodikken som kjennetegner de større nettverksbyråene, men har i tillegg har en hastighet, forretningsmodell og en personlig samarbeidsform, som gjør et slikt miljø til et stadig mer interessant alternativ. Byråer som virkelig kan fag og business, og som i tillegg er verdidrevne, har fremtiden foran seg, sier Trine Kvam Hviding, kundedirektør i Amidays.

Elisabeth Gullikstad Albech er på plass som senior digitalrådgiver etter flere år som programmatisk spesialist i Schibsted, og sist som seniorrådgiver i teknologibyrået Keyteq. Hun kommer inn med en faglig tyngde som vil bidra til å videreutvikle muligheter spesielt innen display-, video- og native-annonsering.

Rebecca Økland har begynt i stillingen som Intern/Trainee og vil ta del i ulike arbeidsoppgaver innen operativ digital annonsering, i tillegg til å få testet seg som Markedssjef for Amidays. Økland har en bachelor i innovasjon og entreprenørskap.

Gode råd på veien fra erfarne ledere 

For å dekke egne blindsoner og sikre viktige utenfra-perspektiver, spesielt fra kundesiden, fikk Amidays også etablert et eget Advisory Board i 2019 med ledere som har tung, relevant erfaring.

– Vi håper og tror vi er en lydhør og nysgjerrig gjeng. For systematisk å hente inn både erfaring, perspektiver og gode råd på veien, men også holdes ansvarlig for at det er høy styrefart i vårt eget planleggings- og strategiarbeid, får vi drahjelp fra et par av de flinkeste folkene i ulike deler av vår bransje. Dette er folk som kjenner oss godt og vil oss vel. Et uformelt, men proft advisory board passet oss rett og slett langt bedre enn et mer tradisjonelt styre, sier Jakob Skåltveit.

I advisory boardet sitter Geir Jangås fra Telia, Anna Pradzynska fra Canal Digital og Egil Tenold fra Evry, i tillegg til styreformann Trond Lohre.

Veien videre

Prioritet 1 i Amidays skal være trivsel for oss som jobber her. Det er fundamentet for alt fra cutting-edge kundeleveranser til videre faglig nysgjerrighet. Leveransetryggheten skal styrkes med ca. fire nye ansatte i 2020, men i et tempo der fremtidige gode kollegaer blir godt og trygt on-boardet, samtidig som både tjenester og byrået videreutvikles i raske, egenfinansierte iterasjoner basert på reelle kundebehov til enhver tid.

 

Nøkkeltall fra oppstarten i april 2017 til 31.12.2019

(MNOK) 2017 2018 2019
Omsetning 5,79 13,21 23,4
Driftsresultat før skatt 0,72 0,68 1,7
Resultat etter skatt 0,51 0,53 1,3

 

https://kampanje.com/tech/2020/01/amidays-narmer-seg-25-millioner-i-omsetning—henter-fra-red-og-keyteq/