Qicraft

Qicraft er en eksklusiv distributør av det italienske merket Technogym, og Nordens ledende partner innen treningsløsninger og relaterte tjenester for helse og velvære. I 2020 fikk Qicraft ved hjelp av smartere bruk av datadrevet annonsering et betydelig løft i kjennskap, en klar økning i ROAS og doblet omsetning innen B2C i Norden.

Case

Betydelig løft i kjennskap, en klar økning i ROAS og doblet omsetning innen B2C i Norden.

 • Oppdragsgiver

  Qicraft

Utfordring

Qicraft ønsket hjelp til å ta ut mer av sitt vekstpotensiale. Rådgivning og konsultasjoner om hvordan man kan etablere egne hjemmegym er, i likhet med salget av Technogym-utstyr, i tydelig vekst. Utviklingen er forsterket av korona-situasjonen, men også av økt fokus på design og kvalitet på selve treningsutstyret. Mange privatkunder tenker grunnleggende nytt rundt egen trening der hjemmet står sentralt.

Leveranse

Leveransen ble basert på resultatene fra et marketing pilotprosjekt første halvår i 2020. I piloten stod innhenting og aktiv anvendelse av marketing-data, samt evaluering av hvordan bruk av martech og datadrevet annonsering i større grad kunne knyttes direkte til prioriterte markeds- og forretningsmål, helt sentralt. Oppsett av korrekt tracking og måling på sidene var også sentralt i piloten som la grunnlaget for all annonsering.

I 2020 hadde Amidays følgende leveranse:

 • Etablert always on programmatisk display- og paid social strategi med utstrakt bruk av video og statiske bilder, samt innganger til innhold for inspirasjon.
 • Brukt av 2.parts data fra publisister og Google for å treffe de relevante brukerne i et brand-sikker miljø gjennom bruk av private deals og whitelist av URL:er.
 • Oppsett av high-end målgrupper ble benyttet på alle plattformer.
 • Bruk av 1.partsdata-strategi basert på hva brukere hadde lest inne på qicraft.no/se og shop.qicraft.no/se med tilpasset innhold i annonsene.
 • Bistand på utforming og produksjon av materiell til display, samt utforming av alt materiell til paid social. Det ble laget både inspirasjonsannonser på produkter samt taktiske annonser for begge land.

Resultater

Som et resultat av Covid-19, har det i 2020 vært en tydelig økning i interessen for trening hjemme. Ved økt synlighet hos relevante målgrupper kan vi se av resultatene at flere ønsker konsultasjon og design av hjemmegym, samt en omsetningsvekst på privatmarkedet i perioden:

 • Økning i konverteringer rundt konsultasjon om hjemmegym med 100 % og økning i besøk med 100 %
 • Økning på 200 % i kontaktforespørsler, samt økning på 90 % i forespørsler om pris
 • Betydelig løft i kjennskap og en klar økning i ROAS som i 2020 er på over 10.
 • Omsetningsvekst på privatmarkedet på 100 % i Norden

«Amidays har med høy faglige kompetanse og operativ bistand vist at de er en viktig strategisk samarbeidspartner for oss. Med rådgivning både på adtech, martech og annonsering, har vi sammen klart å skape resultater i en svært krevende tid, som setter oss i stand til å satse enda mer i 2021»

Marianne Søyland Bryhn

Nordic CMO

Tilbake