Bavaria

Bavaria er en av Nordens største BMW og MINI-forhandlere og har 12 lokale forhandlere i Norge. Bavaria inngår i Hedin Automotive AS, et heleid datterselskap av svenske Hedin Bil AB, sammen med Hedin Performance Cars (Porsche) og GS Bildeler (Norges største uavhengige leverandør av reservedeler og tilbehør til BMW).

Samarbeidet mellom Bavaria og Amidays har som hensikt å bidra til at Bavaria når sine forretningsmessige målsetninger, gjennom presis og smart digital markedsføring. Som et virkemiddel i den digitale strategien er synlighet i søkeresultatene essensielt, da søk er den største kilden til informasjonsinnhenting før bilkjøp.

Case

Sterk vekst i organisk trafikk og kundeleads.

  • Oppdragsgiver

    Bavaria

Utfordring

Det er stor konkurranse på viktige synlighetsområder for BMW og MINI og både kjøpt og fortjent synlighet i søkeresultatet til Google står sentralt i Bavaria sin markedsstrategi. Med høy konkurranse fra andre forhandlere og konkurrerende bilmerker, blir den kjøpte synligheten kostbar. Som en del av vekstplanen til Bavaria var det viktig at vi tok fortjent synlighet (organisk) på største alvor, og et systematisk arbeid med søkemotoroptimalisering (SEO) stod sentralt.

Leveranse

Det systematiske arbeidet med SEO startet med en helhetlig situasjonsanalyse for å få en god og fullstendig oversikt over tilstanden og nå-situasjonen.

  • Først identifiserte vi hvilke søkeord som er viktigst for Bavaria, synlighet opp mot konkurrentene og hva markedet etterspør.
  • Parallelt med synlighetsaspektet, foretok vi en teknisk SEO-analyse hvor vi ser på nettstedets tilgjengelighet, brukervennlighet på nettstedet og internlinking, samt on-page optimalisering.
  • I tillegg til situasjonsnanalysen jobbet vi med å optimalisere og oppdatere synligheten gjennom Google My Business, for de ulike forhandlerne.

Etter endt analyse har vi sammen med Bavaria jobbet systematisk og strukturert med optimalisering av landingssider for bedre relevans til søkeord, og implementering av tekniske SEO tiltak. I den tekniske analysen oppdaget vi feil knyttet til duplisert innhold og strukturen på interne lenker. Dette ble utredet og implementert. Dette er den viktigste årsaken til økt synlighet og organisk trafikkvekst.

For å øke trafikken direkte til forhandlerne gjorde vi en analyse av treffene i lokale søk og gjennomførte optimalisering basert på best practice.

Resultater

Bavaria.no er en nettside med stort potensiale og sammen med Bavaria gjennom arbeidet i 2020 har vi løftet synligheten og økt konkurransekraften til nettstedet betydelig.

  • 52 % vekst i organisk trafikk.
  • 46 % økning i bestilte prøvekjøringer og kundeleads fra organisk trafikk.
  • 60 % økning i organisk trafikk til ny-bil sider.
  • 43 % økning i organisk trafikk til forhandler sider.

Arbeid med organisk synlighet er en kontinuerlig prosess, og ikke minst langsiktig. Vi har kommet et godt stykke på vei med å optimalisere nettsiden og de lokale treffene i søk, og Bavaria er nå godt rustet mot den varslede Google core web vitals oppdateringen som kommer i mai.

“Synlighet så tidlig som mulig i kundereisen blir stadig viktigere i kampen om fremtidens bilkunder. Amidays har med sin kompetanse og sitt målrettede fokus på SEO, uten tvil bidratt til å styrke vår konkurransekraft.”

Morten Dahle

Salgs- og Markedsdirektør, Bavaria Norge

Tilbake