Tilbake

Velkommen til Amidays, Ragnhild!

Endelig har Ragnhild Skreden begynt. Som rådgiver på betalt søk og annonsering i sosiale medier, vil hun være involvert i stort og smått sammen med kundene våre og oss andre i byrået. Møt damen som brenner for tydelige KPI’er!

Velkommen, Ragnhild! Fortell litt om hvem du er?

Takk! Som person er jeg blid, nysgjerrig, åpen og et menneske av typen planleggende. Jeg har alltid et prosjekt gående, øver meg stadig på å være spontan, og liker at det skjer ting rundt meg. Opprinnelig er jeg fra Arendal, og har bodd tre år i Cape Town og nå fire år i Oslo. I Cape Town studerte jeg PPE (politics, philosophy & economics) og ble komplett forelsket i byen. I Oslo har jeg hatt fantastiske år på BI, og startet karrieren i RED Performance før jeg ble hentet til Amidays.

Hva arbeidet du med i din tidligere jobb i RED Performance?

Som betalte medier-spesialist hadde jeg ansvar for oppsett, optimalisering, analyse og rapportering av kunders annonsekampanjer i kanaler som Google Ads, Bing Ads, Instagram og Facebook. Mine oppgaver var å lage strukturerte setups etter beste praksis, utarbeide gode annonsetekster, og å kontinuerlig følge opp KPI´er og andre indikatorer på performance. Ved jevne mellomrom testet jeg nye produkter, budstrategier, annonsebudskap og vinklinger. Jeg jobbet tett med rådgiver for å sikre at betalte medier innfridde sin rolle i den større medieplanen.

Hvordan tenker du å bygge videre på erfaringene herfra i Amidays? Hva skal du gjøre?

I Amidays får jeg ansvar for betalt søk og paid social, og skal være en fast spiss i leveranse-teamet på alle kunder. Jeg gleder meg til å ta enda mer ansvar og å kunne bidra i hele prosessen, fra pitch og strategi, til rapportering og analyser for å avdekke hva som kan gjøres enda bedre i neste runde.

Hva er dine beste tips til utnyttelse av Google Ads?

Den viktigste forutsetningen for å få mest mulig ut av hver krone brukt i betalt søk er å utarbeide en god struktur som sikrer relevant trafikk og nok volum. Legger man i tillegg inn relevante annonser som leder til en hensiktsmessig (og aller helst CRO-optimalisert) landingsside kommer man langt. Dette er et takknemlig stykke arbeid som belønner seg både på kort og lang sikt.

Noen flagg du vil heise for å unngå å trå feil som annonsør?

Fra et performance-perspektiv vil jeg sette lys på viktigheten av å være tydelig på hvilke mål og KPI´er man vurderer som viktigst. Alt for mange har utallige KPI´er de rapporterer på. Trår man feil her øker sannsynligheten for å kaste bort penger. Ved å ha en tydelig målsetning blir det enklere å effektivt optimalisere både Google Ads og Facebook annonsering. Om man i tillegg får fastslått hvor mye en lead eller et salg er verdt, kommer man godt på vei i å estimere hvor mye man faktisk tjener på annonseringen.

Hvor henter du faglig inspirasjon fra, og hvor vil du anbefale andre å lete etter påfyll?

For å holde meg oppdatert og hente inspirasjon innen betalt søk titter jeg innom searchengineland.com, ppchero.com og Google Ads sin egen blogg. På et mer overordnet marketing-nivå er jeg også glad i marketingland.com.

Til slutt: Hvorfor Amidays?

For meg handlet det om påvirkningskraft, ansvar, selvledelse, personlig og faglig utvikling. Jeg synes det er utrolig spennende å få jobbe i et lite rådgivnings- og mediebyrå og være en vekstpartner for kundene våre. Sist, men ikke minst har Amidays har en spennende og viktig visjon, og verdier som stemmer godt overens med mine egne.