Tilbake

SoMe trender 2023

Vi er allerede godt i gang med det nye året og derfor ønsker vi å se på noen av spådommene for sosiale medier og trender vi som digitale markedsførere bør se opp for i 2023. Hvilke av disse trendene skal du se nærmere på i 2023?

1. “I don´t google it, I TikTok it”

Gen Z og millennials bruker TikTok som en søkemotor for å svare på spørsmål eller lære seg noe nytt. Rundt 40% av unge mennesker henvender seg til TikTok og Instagram for å oppdage innhold. Det betyr at det blir viktigere å lære hvordan man kan bruke TikToks algoritme for å optimalisere innhold for søk.

2. Økt bruk av Reels

Flere bedrifter og personer bruker Reels på Instagram og Facebook. Reels er en funksjon som lar brukerne filme eller laste opp videoklipp i opptil 60 sek. Disse korte videoklippene lar brukere publisere kreativt innhold, vise frem personlighet og markedsføre merkevarer. Reels gjør det mulig å nå ut til flere og øke engasjementet.

3. LinkedIn creators

Flere bruker LinkedIn som en postekanal, hvor de viser frem sin personlighet og skiller seg ut som eksperter på sine felt. LinkedIn har også kommet med et planleggingsverktøy som gjør det mulig å planlegge innholdet på forhånd.

4. TikTok er en viktig kanal!

TikTok bør inkluderes av alle som ønsker å nå et yngre publikum, ettersom kanalen er nå en av hovedplattformene for å nå generasjon z og millenials. Kanalen er også en passende plattform for bedrifter å annonsere ved å bruke videoer som treffer målgruppen.

5. Shopping via SoMe-kanaler

Forbrukere vil kjøpe flere produkter direkte fra ulike SoMe kanaler. En HubSpot undersøkelse viser at 36% av SoMe brukere kjøpte et produkt direkte fra Facebook etterfulgt av 24,5% av forbrukere som brukte Instagram for å kjøpe produkter.

6. Influenser markedsføring

Det vil fortsette å være en økning i bruk av influensere for å markedsføre produkter. I følge The Influencer Marketing Report er influencer markedsføring forventet å vokse 14,47% i 2023. Bruk av influensere kan hjelpe bedrifter å få flere kunder, men også øke engasjement og fremme kundelojalitet.

7. Korte videoer

I følge Hubspot vil 90% av markedsførere som bruker korte videoer øke eller vedlikeholde deres investeringer i 2023. Det kan også henge sammen med at plattformer som Reels, TikTok og Snapchat har hatt økt vekst. 

Flere av disse trendene har vi sett utvikle seg over tid, og er allerede godt befestet i folks medievaner. Alle er ikke relevante for alle bedrifter, men som annonsør burde du alltid følge med på hvordan mediebruken i din målgruppe endrer seg. Kanskje er det en av disse trendene som gjør at du kan knytte målgruppen enda tettere til din merkevare i 2023?

Rebecca Økland
Senior Digital Specialist & Lead Paid Social

Fyll inn skjemaet under dersom du ønsker at vi tar kontakt med deg for en prat om hvordan vi kan bistå din bedrift med annonsering.