Tilbake

Er annonsen din innenfor en safezone?

Sosiale medier er en viktig del av markedsføringsmiksen for mange bedrifter og vi får stadig spørsmål om hva man må tenke på når man lager annonser. En viktig del av annonsering er såkalt safezones og det vil vi snakke litt om i dag.

Hvilke formater bør du bruke og hvor er safezones? 

Det finnes mange ulike formater og innhold du kan bruke på sosiale medier. Bilder, videoer, karuseller, stories er det folk flest bruker hver dag. Hvert format har sine fordeler og ulemper, og det er viktig å velge det som passer best til ditt budskap og plattform. I de forskjellige formatene vil det være det vi kaller safezones, enkelt forklart er safezones områder hvor du kan ha viktig informasjon. Vi ser at vet å holde viktig informasjon innenfor safezones øker det klikk og konverteringen på annonser.

Facebook / Instagram: For betalt annonsering anbefales det å bruke 1:1 format (kvadratisk) om du skal bruke både Facebook og Instagram. Du kan også bruke 4:5 format (stående) hvis du kun skal annonsere på Instagram, hele området på 4:5 og 1:1 er safe. For stories og Reels anbefales det å bruke 9:16 format (fullskjerm) men pass på, det kommer en CTA nederst på skjermen og på knapper på høyre side (eks: Stories og Reels). Hold viktig informasjon utenfor røde områder

Snapchat: For betalt annonsering anbefales det å bruke 9:16 format (fullskjerm) for alle typer annonser og organisk. Når det gjelder safezones er de relativt like uansett hvilken type annonsering du bruker (Story, Spotlight og Collection). Plasser all viktig informasjon utenfor de røde områdene. 

TikTok: TikTok har det minste området tilgjengelig. For betalt annonsering anbefales det å bruke 9:16 format (fullskjerm) for alle typer annonser. Plasser all viktig informasjon utenfor de røde områdene. 

Vi ser at flere av de samme stedene går igjen, men det er noen annonser som trenger litt ekstra plass, som Facebook/Instagram Reels og Tiktok.

Håper dette var nyttig for deg! Hvis du har noen spørsmål eller tilbakemeldinger ta gjerne kontakt med oss her i Amidays!