Tilbake

Qicraft og Amidays inngår samarbeid

Qicraft, distributør av Technogym, opplever vekst innen hjemmetrening og vil styrke bruken av datadrevet markedsføring. Amidays er valgt som partner etter vellykket pilotprosjekt i Norge og Sverige. 

Samarbeid med Qicraft

Den nye avtalen mellom Amidays og Qicraft, som selger premium treningsutstyr og tjenester til bedrifts- og privatmarkedet, omfatter rådgivning innen markedsføringsteknologi, datadrevet annonsering og digitale analysetjenester. Et av målene for samarbeidet er å inspirere nordmenn til å se mer av potensialet i design av hjemmegym og bruk av høykvalitets treningsutstyr for å bli mer aktive hjemme. En viktig del av samarbeidet er også øke kunnskapen rundt helhetsløsninger for B2B markedet.

Marketing pilotprosjekt

Samarbeidet baseres på resultatene fra et marketing pilotprosjekt i høst. I piloten stod innhenting og aktiv anvendelse av marketing-data, samt evaluering av hvordan bruk av martech og datadrevet annonsering i større grad kunne knyttes direkte til prioriterte markeds- og forretningsmål, helt sentralt.

– Ønsket om rådgivning og konsultasjon rundt hvordan man kan etablere egne funksjonelle hjemmegym, er i likhet med salget av Technogym-utstyr, i tydelig vekst. Utviklingen er forsterket av korona-situasjonen, men også av økt fokus på design og kvalitet på selve treningsutstyret. Mange privatkunder tenker nå grunnleggende nytt rundt egen trening der hjemmet står sentralt. For å ta ut mer av vårt vekstpotensiale inngår vi derfor et samarbeid med Amidays, sier Marianne Søyland Bryhn, Nordic CMO og ansvarlig for satsingen på hjemmemarkedet i Qicraft.

– Det er spennende å bistå en svært ambisiøs oppdragsgiver med å nå sine målsettinger. Spesielt i en tid der både sluttkunder og bedrifter må tenke nytt. Technogym er forbundet med høy-ende utstyr til treningssentre, hoteller, helsesektoren og bedrifter. Vår jobb nå er å bidra til vekst ved å vise potensialet ved hjemmetrening på en presis, smart og effektiv måte gjennom bruk av datadrevet markedsføring i Norge og Sverige, sier Trine Kvam Hviding, Client Director i Amidays.

Resultater

Arbeidet med marketing-piloten viste et betydelig løft i kjennskap og en klar økning i ROAS, blant flere viktige KPI´er som ble definert. Qicraft estimerer en omsetningsvekst på ca. 50 % i privatmarkedet basert på utviklingstrekkene i 2020 så langt.