Tilbake

Programmatisk utendørskjøp (prDOOH)

Utendørsannonsering (OOH) gir god synlighet for budskap der folk ferdes, og de digitale skjermene gir gode muligheter for å vise kreative budskap til mange. Markedet for utendørsreklame er stadig i endring, med nye skjermer som kommer til (eller forsvinner). Vår oppdragsgiver Eidsiva sørger hver dag for at to millioner mennesker i Innlandet, Akershus, Østfold og Oslo har lys i lampene, varme og internett. De er opptatt av at lokalsamfunnet er , og er stadig en pådriver for nye muligheter. For Eidsiva har vi derfor valgt å gjøre utendørs-kjøpene våre programmatisk (prDOOH). Det gir oss mulighet til å kjøpe synlighet på digitale skjermer ute blant folk på tvers av alle aktørene i markedet – og velge de skjermene vi helst vil vise budskapene på.

I februar viser vi Eidsiva bredbånds budskap til innbyggere i Innlandet, og viser disse blant annet på kjøpesentre, kollektivtilbud og treningssentre på Gjøvik, Hamar, Lillehammer, Elverum, Kongsvinger og på Raufoss.

Her er de tre viktigste årsakene til at vi velger å gjøre utendørskjøpene programmatisk:

 1. Tilgjengelighet:
  • Miljøet for utendørsreklame endrer seg stadig, med nye skjermer som kommer til (eller forsvinner), eller medieeiere som overtar spesifikke steder. Med programmatisk kan vi velge eksakt de skjermene vi ønsker, uavhengig av hvilken medieaktør som eier dem
 2. Fleksibilitet:
  • Vi kan endre kampanjen ved behov, enten det er å laste opp et nytt budskap, pause eller stoppe kampanjen, eller endre lokasjoner eller målretting.
  • Sanntidsdata kan brukes til å forbedre kreativiteten eller målrettingen, som værdata, geodata eller tidsstyring. 
 3. Transparens:
  • Alt rapporteres live, slik at vi til enhver tid kan se nøyaktig hvor vi får visninger og f.eks fordeling mellom medieaktører, byer og steder.

Lurer du på hvordan du kan komme i gang med programmatisk utendørskjøp for dine budskap? Ta kontakt med oss i Amidays, så hjelper vi deg!