Tilbake

Ny nettside? Da er det avgjørende med et migrasjonsprosjekt

I dagens digitale landskap fungerer en nettside som den virtuelle inngangsporten til en bedrift og er det primære kontaktpunktet for kunder, potensielle kunder og interessenter. I takt med at teknologien utvikler seg og brukernes forventninger stadig øker, er det avgjørende for bedrifter å ligge i forkant ved å utnytte de nyeste plattformene. 

Å lage et nytt nettsted for å forbedre brukeropplevelsen og samtidig skape verdi for bedriften ved å generere relevant trafikk til nettstedet, er en utfordring for mange bedrifter. Derfor er det viktig å sørge for at den trafikken ditt nettsted allerede mottar i dag, overføres til det nye nettstedet. Det er her migreringsprosjekter kommer inn i bildet og muliggjør en overgang fra et eksisterende nettsted til et nytt. 

Vi i Amidays bidrar ved å lage et datagrunnlag som viser hvordan nettstedet bør omdirigeres for å sikre at trafikken ikke er tapt. Våre anbefalinger er basert på data fra programmene våre, noe som sikrer jevn synlighet i fremtiden. I denne artikkelen forklarer vi hva et migreringsporsjekt bør inneholde, og hvorfor det er avgjørende for en vellykket overgang til ny nettside.

1. Beholde den eksisterende trafikken

Å opprette en nettside er avgjørende for enhver bedrift som ønsker å vinne forbrukernes og andre bedrifters tillit. Det er byggesteinene i de fleste ulike typer digital annonsering. Det gir deg mulighet til å informere og potensielt konvertere forbrukere, bygge merkevarebevissthet og gi støtte til forbrukerne. Men for å kunne fange etterspørselen til forbrukerne må nettstedet ha en sømløs brukeropplevelse, relevant innhold og sider som laster raskt, slik at det gir gode resultater i søkemotorene. Mange bedrifter opplever at nettsidene deres er utdaterte, og derfor velger å lage en ny.

Det er naturlig at store deler av sidene og innholdet skal flyttes til det nye nettstedet, og det er her et migreringsprosjekt kommer inn i bildet. Et migreringsprosjekt innebærer anbefalinger på hvordan kunder kan sørge for at alt innhold, backlinks, URL-er og metabeskrivelser overføres til det nye nettstedet, samtidig som synligheten i søkemotorene opprettholdes. Vi har sett at kunder som velger å ikke gjennomføre et migreringsprosjekt, har mistet nesten all organisk trafikk når de lanserer sitt nye nettsted.

Konsekvensene av å velge å ikke gjennomføre et migreringsprosjekt kan potensielt resultere i tekniske problemer, dårlig synlighet i søkemotorene og en konkurranseulempe. Dette viser hvor viktig det er å gjennomføre et migreringsprosjekt og hvilke konsekvenser det kan få ved å ikke gjøre det.

2. SEO rankings og brukeropplevelse

Når vi gjennomfører et migreringsprosjekt, baserer vi alle viderekoblingene våre på data på SEO rangeringene dine, ettersom de er de viktigste bidragsyterne til å skaffe organisk trafikk. Vi sørger for at vi ikke mister rangeringer som allerede er oppnådd, slik at trafikken automatisk blir omdirigert til det nye nettstedet. Dette gjør at kundene våre kan fortsette å tiltrekke seg og engasjere kundene sine uten omfordelinger.

Det er mange måter et migreringsprosjekt potensielt kan påvirke brukeropplevelsen på. Med våre anbefalinger sørger vi for at eventuelle endringer i URL-strukturene blir omdirigert på riktig måte, slik at brukerne ikke opplever 4xx-sider (broken links). Vi gjør det enkelt for vanlige forbrukere å komme tilbake til nettstedet ditt og bli kjent med innholdet, samtidig som du får en helt ny identitet.

3. Slik sikrer vi en vellykket migrering av nettstedet ditt

I analysene våre gir vi kundene vår innsikt i hvordan de kan vedlikeholde URL strukturer, bevare verdifullt innhold, tar hensyn til tekniske implementasjoner og identifisere hvilke eksterne lenker som må vedlikeholdes. Vi lager en omfattende analyse som identifiserer hvilke sider som er trafikkdrivere og hvilke søkeord som er viktige for å opprettholde organisk synlighet i søkemotorene. Deretter lager vi en migreringsplan for kundene våre som identifiserer hvilke URL-strukturer som bør opprettholdes, eller implementerer omdirigeringer for å unngå ødelagte backlinks.

Vi avdekker også hvilket innhold som ikke engasjerer besøkende og derfor kan slettes eller som ikke trenger å videreføres til nytt nettsted. Resultatet av analysen vil være en liste over sider (URLer) på gammelt nettsted som bør settes opp med en omdirigering til tilsvarende side på nytt nettsted basert på ovennevnte faktorer.

Alle våre anbefalinger er basert på å minimere påvirkningen av SEO rangeringene våre, slik at den organiske trafikken kan opprettholdes når et nettsted migreres til et nytt domene.

Hvor skal du starte?

Som forklart er migreringsprosjekter viktige for å sikre at nødvendig innhold blir videreført til ny side, og at man opprettholder et høyt trafikknivå. Akkurat hvordan en slik analyse ser ut avhenger av hvordan type bedrift og nettside du har. Ta kontakt med oss i Amidays dersom du lurer på hva dette kan innebære for deg.

Felix Gadderud Digital Specialist

Fyll inn skjemaet under dersom du ønsker at vi tar kontakt med deg for en prat om hvordan vi kan bistå din bedrift med nettsideprosjekter.