Tilbake

Madelene er vår nye Digital Analytics spesialist

Madelene er spesialist på måling og analyse av alle typer trafikk- og marketing-data med bakgrunn fra Norsk Tipping og Precis Digital. Med ansvar for oppsett og implementeringer av Google Analytics og Google Tag manager, i tillegg til å arbeid med data warehouse-løsninger og datavisualisering, er Madelene en “source of truth” når det kommer til webanalyse og marketing analytics.


Velkommen, Madelene! Aller først, hva skal du gjøre i Amidays?

Jeg starter i Amidays i rollen som Digital Analytics Specialist. Noen av oppgavene jeg skal jobbe med er Google Analytics og Google Tag Manager, som for eksempel implementering av tracking, audits, cookie løsninger og teknisk rådgivning. Det sikrer at kunden får et best tenkelig beslutningsgrunnlag når det kommer til webanalyse og marketing analytics. Oppsett av data warehouses til datavisualisering i dashboards vil være en stor del av min hverdag i Amidays, slik at de relevante dataene blir tilgjengeliggjort og anvendbare i praksis. Ikke minst tror jeg at det å få være med å dra analytics feltet til nye høyder sammen med de dyktige folkene her i Amidays, vil være både spennende og morsomt.

Hvem er du?

Jeg er en positiv og nysgjerrig person, som liker å ta fatt på nye utfordringer med et åpent mindset. På fritiden er jeg glad i å prøve ut nye matoppskrifter, og skal ikke legge skjul på at en oppskrift ofte må testes og endres både to og tre ganger før resultatet blir perfekt. Mat og noe godt i glasset serveres gjerne i lag med gode venner og familie, men jeg tilbringer gjerne en kveld i sofaen med en god film og hekletøyet mitt også!

Hva har du gjort tidligere og hvilken erfaring tror du kan komme til nytte hos oss?

Jeg har en bachelor i Business Administration (BBA) fra BI, samt en Master i Business Analytics and Management Sciences fra University of Southampton. Begge gradene ga meg en bred innføring i blant annet analytics, marketing, finans og økonomi. 

Det var når jeg startet som trainee i Norsk Tipping at jeg fikk smaken på digital analytics, at jeg fant ut at det var nettopp dette jeg ønsket å jobbe med. Det å ha in-house erfaringer er noe jeg tror har gitt meg en god forståelse av kundens prioriteringer, og bredden i utdannelsen min tror jeg har gitt meg muligheten til å skape meg et helhetlig bilde av ulike situasjoner og utfordringer. 

De siste par årene har jeg også tilegnet meg byrå-erfaring i Precis Digital, og har jobbet ut mot kunder i en bredt spekter av ulike bransjer. Det er nettopp det som gjør byrålivet så spennende, ingen kunder er like, og ingen kunder har de samme utfordringene. Med en bransje i stadig endring, tror jeg at det å være tilpasningsdyktig er ekstremt viktig, og jeg skal gjøre mitt aller beste for at Amidays ikke bare holder tritt med disse endringene, men at vi er proaktive og alltid tenker “hva hvis”.

Hva var det som gjorde at du søkte deg til oss i Amidays?

En av tingene som gjorde at jeg valgte å starte i Amidays, er alle de dyktige menneskene som jobber her. Ikke bare sitter de på masse spennende erfaring og kompetanse, men allerede etter første møte merket jeg hvor mye lidenskap som ligger bak alt de gjør. Hvis det er en ting jeg finner motiverende i mitt arbeid, så er det masse entusiasme og nysgjerrighet hos kollegaer som alltid vil pushe meg til å utfordre meg selv. I tillegg til dette liker jeg at Amidays er at relativt lite independent marketing-byrå, noe som gir stor mulighet for å kunne være med å påvirke veien fremover.

Hva gleder du deg mest til fremover?

Jeg ser virkelig frem til å ta på meg både analytics-hatten, rådgiver-hatten og strategi-hatten her hos Amidays sammen med alle de hyggelige og smarte menneskene som jobber her!