Tilbake

Kappløpet om AI er i gang

I den stadig økende kampen om AI-programmer kommer Google nå med Gemini 1.5 som har gått fra å kunne prosessere 32,000 tokens i forrige modell til 1 million i denne modellen. Tokens kan beskrives som deler av et ord, bilde eller video som modellen kan prosessere samtidig. Det betyr med andre ord at Gemini 1.5 kan forstå konteksten av ting mye bedre enn før. 

For å teste dette tok Google utgangspunkt i transkriptet fra Apollo 11-oppdraget som er på 402 sider. Her ga de prompts som en enkel tegning av en støvel (ref. bilde under) og spurte om Gemini kunne finne hva dette refererte til. På kort tid fant den hvor i dokumentet Neil Armstrong tok det første steget på månen.

Kilde: Our next-generation model: Gemini 1.5

Hvordan relaterer dette til deg som en markedsfører lurer du kanskje på? 

Med Google sin stadig voksende AI, knyttet til den største søkemotoren i verden, vil Google mye enklere forstå konteksten av søket fra forbrukeren. Den vil klippe og lime fra diverse landingssider og gi et mer utfyllende svar. Snart så gjelder ikke den gamle SEO-spøken om at du kan begrave et lik på side 2, som forøvrig allerede har falt litt bort med infinity scroll, men om du ikke er synlig i svaret til Google i starten er du nærmest sagt ikke relevant i det hele tatt. 

Så hva kan vi gjøre for å ikke miste all synlighet i søk? 

Jo, det blir å fortsette å SEO-optimalisere, men også fokusere på mer nisje temaer, treff på long tail-søkeord, for om du gjør dette er sjansen større for å bli valgt som kilden Google bruker til å besvare søket på.

Kilde: Supercharging Search with generative AI

Selger du produkter på nettsiden bør du ha utfyllende informasjon om produktet og dets bruksområde slik at shoppingfeeden treffer bedre på søk. Google vil fortsatt verdsette at annonsører putter penger på dem, så å bruke betalt søk vil også i stor grad hjelpe deg å bli synlig og oftere plukket ut til søkene gjort. Her igjen må du gi god kontekst på landingssiden, men også søkeordene du byr på. Ikke bare betal på et søkeord, men heller en setning, gi Gemini mer data og forståelse av hva du vil svare på. 

Gemini vil også bli bedre på å hjelpe deg med å lage annonser, ved å gi forslag til teksten basert på dataen til kontoen knyttet til hvordan den tolker søk innenfor samme tema blir gjort. Søk blir også mer visuelt, bilder og video blir mer og mer viktig. Dette kan også Gemini hjelpe med, om du ikke har en god kreatør i huset.  

Kilde: Introducing a new era of AI-powered ads with Google

Foreløpig baserer Google seg mest på engelsk, men ikke se bort i fra at dette kommer med stormskritt til Norge. Da er det lurt å ha et forsprang på konkurrentene dine.

Fremtiden vil vise om AI blir en like stor revolusjon som den personlige datamaskinen ble i sin tid…