Tilbake

Vegard er vår nye Head of SEO

Vegard er ansvarlig for den faglige og helhetlige leveransen av SEO tjenester i Amidays. Tidligere har han vært senior SEO-spesialist hvor han ledet SEO-leveransen for noen av Norges aktører som Vitusapotek, Fretex og Lofavør. Han har også jobbet som SEO-analytiker i London, hvor han jobbet med globale aktører som John Lewis, Thomas Cook Airline, Club Med og Luxottica.

Hvem er du og hva skal du gjøre i Amidays?

Jeg er en ambisiøs og målbevisst person fra Os utenfor Bergen. Skulle bli fotballproff, men ble markedsfører i stedet. Jeg har erfaring fra både in-house og byråsiden og har de siste årene jobbet med noen av Norge og Europas største merkevarer i Dentsu-konsernet hvor jeg jobbet for iProspect sitt London-kontor og Red Performance her i Norge.

I Amidays går jeg inn i rollen som Head of SEO som innebærer leveranseansvar for våre SEO tjenester og sikre et tverrfaglig samspill mellom SEO og øvrige tjenesteområder. Jeg kommer også til å jobbe hands-on med alle aspekter av SEO for våre kunder.

Vil du si at SEO er avgjørende for en bedrift, eventuelt hvorfor?

Ja, for de fleste bedrifter som tilbyr en eller annen form for produkt eller tjeneste så er nesten alltid et eller flere søk i Google en del av kundereisen. Ved å jobbe strukturert med SEO så vil du kunne øke omsetningen samtidig som du blir bedre kjent med kundegruppen din gjennom innsikt i historisk søkedata som kan være nyttig innsikt å bruke i andre kanaler.

Hva er de beste rådene du ville gitt til bedrifter som ser på å utnytte mulighetene med SEO?

For bedrifter som ikke har hatt noe fokus på SEO så finnes det nesten alltid noen tiltak som vil gi effekt med en gang, likevel vil jeg anbefale en langsiktig plan for søkemotoroptimalisering hvor brukerne er i fokus. For å ha suksess så kreves relevant innhold som markedet etterspør og som har forretningsmessig verdi for bedriften, god teknisk kvalitet på nettstedet og et godt digitalt omdømme.

Sørg for å starte med gode analyser som danner grunnlag for å gjøre de riktige tiltakene. Få oversikt over hva kundene søker etter, hvor konkurrenter får trafikk fra og hvor konkurransedyktig og brukervennlig eget nettsted er sammenlignet med konkurrenter.

Til slutt: Hvorfor Amidays?

Jeg mener Amidays er et spennende, uavhengig byrå med høy digital kompetanse og god forståelse av kundenes forretning, noe som ble bekreftet i form av seieren i Årets byrå konkurransen. Jeg gleder meg veldig til å nå bli en del av Amidays teamet.