Tilbake

Håkon er vår nye Delivery Manager og Performance spesialist

Håkon arbeider som Delivery Manager og Performance spesialist i Amidays. Han er ansvarlig for å sy sammen alle våre fagfelt og sikre at de ulike fagdisiplinene spiller på lag for å hele tiden levere de beste resultatene for våre kunder. Med flere års erfaring fra arbeid med strategisk bruk av performancedisipliner som betalt søk og paid social, vil Håkon også jobbe operativt som spesialist.


Hei Håkon! Godt å ha deg ombord! Hvem er du?

Jeg er en ambisiøs, nysgjerrig og aktiv kar fra Slemmestad som er glad i trening, fotball og brenner for markedsføringsfaget. Har en bachelor i Internasjonal Markedsføring og en master i Strategic Marketing Management fra BI. Jeg er et konkurransemenneske som trives med utfordringer og gleder meg til å ta fatt på en ny og spennende hverdag i Amidays.

Hva arbeidet du med i din tidligere jobb

De siste 3 årene har jeg jobbet med noen av Norges største merkevarer i RED Performance som Betalte Medier-spesialist og Strategisk Performance-rådgiver. Der arbeidet jeg operativt med paid social og betalt søk, i tillegg til å bidra aktivt på ulike innovasjonsprosjekter.

Hvordan tenker du å bygge videre på erfaringene herfra i Amidays? Hva skal du gjøre?

I rollen som Delivery Manager og Performance-spesialist vil jeg ha en unik rolle som navet mellom ulike fagdisipliner. Dette plasserer meg i krysningspunktet for alt vi gjør, noe som uten tvil vil gi meg muligheten til å heve min kompetanse og forståelse av faget vårt. 

I Amidays vil jeg aktivt arbeide for at vi hele tiden skal være ledende innen våre fagområder slik at våre oppdragsgivere er best rustet for vekst og utnytter det digitale mulighetsrommet.

Noen flagg du vil heise for å unngå å trå feil som annonsør? 

Hehe, hvor skal jeg begynne? Neida. Fra spøk til alvor, markedsføring i 2020 er utrolig spennende fordi verktøykassen og spillerommet er nærmest uendelig. Både når det gjelder det kreative, men også når det kommer til måling av resultater. Med dette så følger det et hav av muligheter, men også like mange fallgruver. En av disse er effektmåling.

De digitale gigantene som Facebook, Google, Snapchat etc. har gitt oss en rekke verktøy for å si noe om effekten av markedsføring. Enkelte av disse metricsene kaller jeg for proxy metrics fordi det er et substitutt vi bruker for å måle noe, i mangel av det faktiske målepunktet. Her kommer også min fanesak inn. Vi må hele tiden ta et steg tilbake for å forsikre oss om at vi styrer mot riktig kurs gjennom forståelse av hva vi måler, svakhetene og fordelene ved disse metodene og hva det faktiske forretningsutbytte er for annonsør. Det er lett å se seg blind i den digitale jungelen og det er derfor helt essensielt at man har et bevisst forhold til hva en skal oppnå og veien som leder dit.