Tilbake

Status på toårsdagen!

16. mars er vår bursdag. To år har gått siden vi startet Amidays. Heldigvis, men ikke tilfeldigvis, er vi på et godt sted etter 24 måneder. Kort oppsummert har det å jobbe hardt og smart med ting vi brenner for faglig fungert svært så bra!

Dessverre går mange nyetablerte selskaper dukken. Under halvparten overlever andre driftsår. År to kalles ikke dødens dal uten grunn. Med dette som bakteppe er vi både glade og takknemlige for at vårt andre driftsår ble alt annet enn trist lesning, selv om vi også har hatt våre “stang ut”-opplevelser. Her er en kort statusoppdatering til alle dere som har hjulpet oss opp og frem så langt, og til dere som bare er nysgjerrige på hva i all verden vi har syslet med så langt.

 • Masterplanen funker! Å gjøre hverdagen enklere for kunder som vil ha hjelp til å bygge bro mellom markedsføring, teknologi og data, er noe vi har fått til. Når vi kombinerer tung ekspertise i en lettbeint samarbeidsform, blir det ofte skikkelig sving på sakene. Mer om hvordan vi faktisk hjelper kundene våre å vokse kan du lese mer om på case-sidene våre her.
 • Nye prima kollegaer! Dette har vært beinviktig. Planen har fra dag én vært å bygge et miljø! Startrekken bestående av Arvid, Jenny og Jakob har heldigvis fått selskap av Ragnhild fra RED, Henrik fra MediaCom og økonomisjef Simen. Og takk og lov for det.
 • Flere ben å stå på. Fra dag én har vi tilbudt bistand innen effektiv, daglig datadrevet annonsering på tvers av digitale kanaler. I løpet av det siste året har vi imidlertid også fått opp tyngre rådgivningstjenester innen valg og anvendelse av teknologi og data. Rådgivningsområdet har vokst langt raskere enn ventet. Kanskje spesielt fordi den operative bistanden og rådgivningen henger så nært sammen.
 • Samarbeid med andre eksperter. Vi verken kan eller skal kunne alt selv. Egentlig er vi et ganske spisset som miljø. Derfor er vi desto mer åpen i samarbeidet med andre flinke byråer som utfyller oss. Aldri før har vi jobbet så mye og så bra med reklamebyråer, CRO-rådgivere, content-spesialister og andre som utfyller det vi kan. Utrolig lærerikt og moro å få til helhetlige sterke leveranser. Tror virkelig respekten begge veier for det vi bringer til torgs har økt dette året. De som tjener mest på knirkefritt samarbeid på bakrommet er kundene.  
 • Har vi fått noen nye kunder? Ja! Og det er vi svært takknemlige for. I løpet av de siste 12 månedene har Høyre, Flexistore, PowerOffice, Indem, Amedia, Egmont mf vist oss tillit. Neste uke begynner vi å bistå DNT! Vi er kort oppsummert stolte. Og ikke minst over også å ha bistått alle kundene vi fikk i vårt første år med å vokse videre – mens vi har hatt det bra sammen. Alle dere som tok et bet på oss, er årsaken til at vi har kunnet utvikle oss videre. Takk!
 • Er det god butikk, også i år? Vel, alt er relativt. Men vi har til salt i grøten og tar ut en lønn vi kan leve av alle sammen. Og det er det viktigste. Også har vi sylta ned en del kroner i en krigskasse, slik at vi kan vokse mer! Tæring etter næring. 2018-tallene ble nettopp lagt ut her.
 • Er vi synlige nok? Nja, vi har alltid mye på hjertet, men clients first, som det heter. Likevel har vi klart å få ut en ganske jevn strøm med fagstoff på bloggen vår, samt et par nyhetssaker og kommentarer i redaksjonelle medier. Alt finner man stort sett her: https://amidays.com/aktuelt
 • Nytt kontor. Etter påske fikk vi vårt eget loft i Wergelandsveien 23B mellom Litteraturhuset og Kunstnernes Hus. Vi ser ut på slottsparken, men snart blir det også for trangt, så hvem vet hvor vi er om et år.
 • Hva er det som ikke har fungert? De to områdene hvor vi har brukt klart mest energi uten å ha kommet så langt som vi vil, er helt klart på rekruttering av flere tilstrekkelig flinke folk, samt det å komme “til bordet” hos tilstrekkelig ambisiøse kunder. Herregud så hardt vi har jobba her. Klart det også har gitt resultater, men vi hadde håpet å ha komme enda litt lengre.
 • Veien fremover. Mer og enda smartere arbeid basert på det vi gjør i dag. For det funker. Operativ effektiv dag-til-dag annonsering og virkelig savvy rådgivning innen markedsføringsteknologi og data. Hver for seg eller i kombinasjon. Either way is fine. Levert i en direkte og ærlig samarbeidsform basert på en dønn åpen forretningsmodell, og ALDRI på bekostning av kvaliteten vi skal, må og vil levere fra oss.
 • Annet? Masse, masse annet, som det tar for lang tid til å oppsummere. Alt fra sommerfester som ble alt for sene til at vi har vært innom hele registeret av gleder og frustrasjoner som entreprenør-team. Men all in all er vi mentalt, faglig og økonomisk godt rustet til å brette ermene enda lengre opp i vårt tredje driftsår for oppdragsgiverne våre, og oss selv som et stolt independent-miljø i et stor og mangslungen byråjungel.

I år som i fjor: Her skal det jobbes videre. Ha en fin dag!

Glad hilsen fra Amidays på toårsdagen