Tilbake

14 grunner til at din bedrift bør være på TikTok

I dagens stadig skiftende digitale landskap er det avgjørende for bedrifter i alle størrelser å holde seg relevante og synlige for målgruppen sin og potensielle nye målgrupper. En plattform som har tatt sosiale medier med storm de siste årene, er TikTok. Med sin raske vekst og varierte brukerbase tilbyr TikTok bedrifter en unik mulighet til å engasjere seg med en stor og engasjert målgruppe. I denne artikkelen vil vi utforske flere gode grunnene til at selskapet ditt bør vurdere å være tilstede og annonsere på TikTok.

 1. Tilgang til et ungt og engasjert publikum

TikTok har hovedsakelig en ung brukerbase, noe som gjør det til en perfekt plattform for bedrifter som ønsker å nå yngre målgrupper. Den yngre generasjonen er ofte mer åpen for å oppdage nye merker og trender, noe som gjør TikTok til en ideell plattform for merkevareeksponering.

 1. Potensiale for viral spredning

En av TikToks store fordeler er algoritmen, noe som gjør det enklere for innhold å gå viralt. En velutformet TikTok-kampanje kan raskt få mye oppmerksomhet og nå et massivt publikum. Plattformens unike tilnærming til innholdsoppdagelse betyr at innholdet ditt potensielt kan sees av millioner uten at du må betale en krone i annonser.

 1. Kreative markedsføringsmuligheter

TikTok trives på kreativitet. Selskaper kan vise frem produkter eller tjenester på innovative og underholdende måter, fremme engasjement og merkevarelojalitet. Plattformens vektlegging av ekthet og kreativitet betyr at tradisjonelle markedsføringsmeldinger vil få en ny og engasjerende vri.

 1. Samarbeid med influensere

TikTok har et livlig influencer-samfunn, og samarbeid med populære TikTok-influensere kan betydelig forsterke merkevarens synlighet. Influencere kan gi autentiske anbefalinger, nå en bredere målgruppe og skape engasjerende innhold rundt produktene eller tjenestene dine.

 1. Deltakelse i trender

TikTok er kjent for sine trender og “challenges”. Selskaper kan delta i disse trendene for å øke synligheten og koble seg til TikTok-samfunnet. Innhold knyttet til trender får ofte raskt oppmerksomhet, noe som øker merkevarens eksponering.

 1. Merkevarebevissthet og gjenkjennelse

Å bygge en tilstedeværelse på TikTok kan bidra til å øke merkevarebevissthet og gjenkjennelse blant en yngre målgruppe. Konsekvent innholdsoppretting og engasjement kan forankre merkebildet i tankene til målgruppen.

 1. Produktfremvisning

TikTok gir en plattform der selskaper kan vise produktene sine i handling gjennom korte, engasjerende videoer. Dette kan være en effektiv måte å demonstrere produktfordelene og funksjonene på, og hjelpe potensielle kunder med å ta informerte beslutninger.

 1. Tilbakemelding og innsikt

Å engasjere seg med publikum på TikTok kan gi verdifull tilbakemelding og innsikt i forbrukernes preferanser og trender. Selskaper kan bruke denne informasjonen til å finjustere markedsføringsstrategiene sine og tilpasse seg endringer i forbrukeradferd.

 1. Underholdning og engasjement

TikTok-brukere kommer til plattformen for underholdning. Ved å tilby nettopp slikt innhold, kan selskaper fange oppmerksomheten og interessen deres samt øke sannsynligheten for konvertering.

 1. Global rekkevidde

TikTok er en global plattform som gir selskaper muligheten til å nå et internasjonalt publikum. Denne globale tilstedeværelsen kan være spesielt fordelaktig for bedrifter med globale ambisjoner og åpne nye markeder og muligheter.

 1. Data og analyse

TikTok tilbyr et sett med analyseverktøy som lar selskaper spore ytelsen til innholdet og kampanjene sine. Denne datadrevne tilnærmingen muliggjør kontinuerlig forbedring og optimalisering, slik at TikTok-strategien din forblir effektiv.

 1. Annonseformater

TikTok tilbyr ulike annonseformater, inkludert innholdsannonser, utfordringer og mye mer. Disse formatene lar selskaper tilpasse markedsføringsstrategien til spesifikke mål og målgrupper, og sikrer maksimal innvirkning.

 1. Integrasjon av nettbutikk

TikTok jobber med å integrere shoppingmuligheter direkte i appen. Vi har enda ikke fått den muligheten i Norge,  men det forventes å komme fortløpende. Denne strømlinjeformede kjøpsprosessen kan øke salget og gi en praktisk handleopplevelse for brukerne.

 1. Livesendinger

Å gå live på TikTok gir bedrifter muligheten til å interaktere med følgere, svare på spørsmål, vise frem nye produkter og tjenester. Ved å kunne svare potensielle kunder på spørsmål vil det bygge kredibilitet og øke konverteringsraten. En smart og enkel måte å bygge tilstedeværelse og lojalitet blant nye og eksisterende kunder. 

Avslutningsvis er det essensielt for selskaper å forstå plattformens kultur, trender og publikumspreferanser for å skape innhold som treffer og passer inn i TikToks dynamiske miljø. Å omfavne TikTok som en del av markedsføringsstrategien kan hjelpe selskapet ditt med å lykkes i den stadig skiftende verdenen av digital markedsføring.

Har du lyst å komme i gang med TikTok organisk eller betalt, eller bare nyskjerrig på mer informasjon? Ta kontakt med oss her!